Jabłka jako ojczysty, pyszny owoc
Jabłka to ojczysty, pyszny owoc, który zachwyca bogactwem odmian różniących się wymiarem, formą, barwą, smakiem, wonią i przeznaczeniem.
Jabłka zmniejszają stan cholesterolu, ochraniają serce, odtruwają.

Author: Mermaid Properties Sp. z o.o.

Source: www.garneczki.pl
Najlepsze jabłka to te prosto z sadów, dojrzałe w słońcu. Warto włączyć te owoce do diety, bowiem usprawniają trawienie, przeciwdziałają wczesnemu starzeniu się, wspomagają odchudzanie.
Zawarte tutaj wiadomości zainteresowały Cię na tyle, że masz zamiar dowiedzieć się więcej? Namawiamy więc do następnej strony. Tam stworzyliśmy istotne opracowanie (https://www.zdrowazupa.pl/zdrowe-soki-i-smoothie).
Warto wykorzystać szeroką gamę gatunków, które oferuje hurtownia jabłek i zakupić większą ilość tych wybornych owoców.
Zawarte tutaj wiadomości zainteresowały Cię na tyle, że masz zamiar dowiedzieć się więcej? Namawiamy więc do następnej strony. Tam stworzyliśmy istotne opracowanie (https://www.zdrowazupa.pl/zdrowe-soki-i-smoothie).
Warto wykorzystać szeroką gamę gatunków, które oferuje hurtownia jabłek i zakupić większą ilość tych wybornych owoców.
Jabłka trzeba jeść całe, razem z nasionami i skórą, albowiem właśnie tam jest największa ilość pektyn. To one oczyszczają system, regulują florę bakteryjna jelit, zapobiegają zaparciom, redukują przyswajanie cholesterolu, zabezpieczając przed arteriosklerozą i zawałem. Pomimo nieco kwaśnego smaku jabłka odkwaszają organizm, bo sporo w nich zasadowego potasu i żelaza. Surowe jabłka wspierają układ krążenia, korygują pracę wątroby i mają działanie diuretyczne. Przecier zrobiony z jabłek może pomóc w leczeniu biegunek i choroby wrzodowej. Owoc ów nasyca i ma niedużo kalorii, toteż są niezastąpione w kuracjach odchudzających.

Author: Basheer Tome
Source: http://www.flickr.com
Owoce te bardzo często używane są do przygotowywania deserów. Chętnie używamy jabłka do szarlotki, tart i jabłeczników. Pasują one również do potraw wytrawnych, głównie tłustego mięsa kaczki, wieprzowiny, a również wątróbki.
Dobrze komponują się także w surówkach nadając im szczególnego smaku.
Jabłka należycie składowane zatrzymują walory smakowe i odżywcze przez długi czas, dlatego jest możliwość je konsumować przez pełny rok.