Przygotuj sałatkę, która podbije serca Twych znajomych!

  • Posted on: 12 July 2018
  • By: addmean
Najpopularniejsze potrawy to te, które nie potrzebują wielkiej ilości czasu do przygotowania, a jednocześnie można je przygotować tanim kosztem. Do grupy takich dań zdecydowanie należy zaliczyć sałatki!
W ich przyrządzeniu nie ma nic skomplikowanego i mała jest szansa na to, że nam nie wyjdzie. Przepisy na sałatki w nieograniczonej ilości odszukamy w sieci.

sałatka
Author: Basheer Tome
Source: http://www.flickr.com
Zrób przepyszną sałatkę, która na stałe zadomowi się w Twoim domowym jadłospisie

Prostą w przyrządzeniu jest sałatka meksykańska. Jest kolorowa i robi się ją błyskawicznie! Z pewnością uratuje jakąś niespodziewaną uroczystość. przygotowania będziemy potrzebować: 2 papryki, puszka czerwonej fasoli, 200 gram sera żółtego, 1 puszka ananasów, 1 puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, biała część z pora, 4-6 łyżek majonezu, sól i pieprz. Ananasa trzeba odsączyć od słodkiej zalewy, w ten sam sposób zrobić z czerwoną fasolą i kukurydzą. Do tego celu można użyć cedzaka, kukurydzę i fasolę przepłukać przez moment pod zimną wodą, następnie odczekać moment by umożliwić niepotrzebnej wodzie ociec. Aby por miał ładny kolor i był miękki trzeba przelać go najpierw wrzącą wodą, następnie uczynić to samo używając zimnej wody. Ser żółty ścieramy przy użyciu tarki z szerokimi dziurkami, a ananasa tniemy w paski. Paprykę ćwiartujemy w kostkę. Ogół poćwiartowanych składników wkładamy do jednej salaterki, wówczas można dodać majonez i przyprawy. Przed podaniem należy odstawić ją na 30 min. do lodówki. Jest to sałatka błyskawiczna, tania i bardzo nieskomplikowana do zrobienia - kusi
surówka
Author: jules
Source: http://www.flickr.com
kolorystyką, a należycie dobrane składniki spowodują, że powrócisz do niej jeszcze nie raz. Zobacz też jak przygotować inną sałatkę: naWariant dla osób lubiących ostre sałatki

Do zrobienia sałatki meksykańskiej, która będzie pikantna potrzebujemy: fasolę czerwoną, 20 dag kukurydzy z puszki, odpowiednią ilość konserwowej papryki, cebulę, dużo majonezu, czosnek (wejdź), 3 jaja ugotowane na twardo, odrobinę zielonego ogórka, chipsy meksykańskie, ostry dip meksykański, odrobina pikantnego keczupu, pierś z kurczaka, olej, przyprawy: gyros, sól, pieprz, chilli. Warzywa ćwiartujemy w sześciany. Przy pomocy tarki ścieramy jaja. W tym samym czasie wrzucamy pokrojony i doprawiony filet z kurczaka na wok. Wyduszony czosnek - kliknij - mieszamy z majonezem. Nasze danie układamy do misy warstwami. Na samym dole kładziemy ogórka, następnie 1/2 kukurydzy, fasoli i papryki, później kurczak, i znów 1/2 kukurydzy, fasoli, papryki. Istotne by co parę warstw nakładać na nie dip, keczup i przyprawy. Na wierzchu również nakładamy majonez i obsypujemy jajkiem i chipsami. Smacznego!

Zachęcam także sprawdzić różne przepisy na tej stronie: przepis na sałatkę na