Zanim ocenisz lokal, sprawdź między innymi dla kogo działa

  • Posted on: 19 January 2018
  • By: addmean
Wybierając się na obiad lub na wieczorne spotkanie w pubie oczekujemy wyjątkowej atmosfery, która sprawi, że czas spędzony w pomieszczeniu będzie przyjemnością. Jakie mankamenty lokalów sprawiają, że konsumpcja i spędzanie tam wolnego czasu staje się nieprzyjemnością i kończy się opuszczeniem lokalu z zapamiętaniem sobie jego niedoskonałości?


Author: MENU
Wchodząc do lokalu lepiej przewidzieć, jaka jest jego specyfika i jaki panuje w nim klimat. W tłocznym, piętrowym lokalu, gdzie mamy więcej niż jeden open-bar, a dodatkowo parę stołów bilardowych, telebimów trudno czekać na ciszę. Nie będzie tutaj atmosfery sprzyjającej wypadowi, zaciszne miejsce, obstawione starymi mebelkami, świecami i poezją śpiewaną zapewne nie nada się dla fanów piłki nożnej i klasowych wypadów w kilka osób na imprezę. Dlatego nie krytykujmy, jeśli nie trafimy z doborem „klimatycznym” restauracji
Poza kwestiami czysto „klimatycznymi”, istotną rolę odgrywa wyposażenie miejsca - nie tylko związanego z konsumowaniem. Przyprawniki na stole, czy pełne menu decorest.pl, podane od kelnerki lub do wzięcia na wejściu to pewnik, jednakże występują niechlubne przypadki, gdzie takiego „komfortu” zwyczajnie nie ma. Następna sprawa to możliwość wyboru z karty menu a także dostępność potraw i napojów. Nie raz mogliśmy się natknąć na bogatą ofertę posiłków, po czym przy składaniu zamówienia słyszeliśmy, że takiej i takiej potrawy nie ma, więc sugerujemy co innego. W takim momencie stajemy przed wyborem. Jeśli przychodzimy z myślą o pożądanym daniu i go nie serwują, zapewne dane nam będzie zmienić lokal. Jeśli mamy w razie czego awaryjne rozwiązanie na poczekaniu i towarzyszącym nam ludziom nie przeszkodzą braki w ofercie, klienci zostaną i w lokalu.Sprawdź również drewniane przyprawniki decorest.


Przyprawniki do soli i pieprzu
Author: amyshuff
Source: http://www.flickr.com
Bez echa nie przejdzie także kwestia toalet. W przeciwieństwie do zapleczy gastronomicznych, podlegają one ocenie i dostępowi gości. Nie z przypadku słyszy się, że toalety wyznaczają standardy lokalu. Obskurne, bez papieru toaletowego z niesprawną spłuczką czy umywalką tylko potęgują w nas poczucie gniewu, jeśli nawalają kelnerzy i techniczna obsługa, z dużym prawdopodobieństwem nie przyjdziemy do lokalu przez długi czas, jeśli skumulują się na dobre wszystkie niedoskonałości lokalu w jeden wieczór.